Despre Maison du Savon de Marseille

2 iul. 2022

LA MAISON DU SAVON DE MARSEILLE

DESPRE CINE VORBIM?

La Maison du Savon de Marseille a venit în premieră în Republica Moldova,  debordând de arome provensale, traditie si calitate.

Prin produsele noastre autentice, naturale, traditionale si unice, aducem sudul însorit al Frantei în Moldova - romanticul Provence. Provence e despre Mediterană si Alpi, Marsilia si portul plin de glume, parfum, măslini si migdali, oameni cu chip însorit si mare dragoste pentru darurile naturii. Dacă e să intrăm „în bucătăria” La Maison du Savon de Marseille, atunci cifrele vorbesc de la sine. Brandul este prezent în peste 50 de tări din: Europa, Africa de Sud, Asia, America de Nord, dar renumit în toată lumea. Sunt peste 15 ani bogati de experientă pe piată, cu o reputatie de secole (produs regal de pe timpurile regelui - soare, Ludovic al XIV) Peste 40 de magazine în toată Franta îsi bucură băstinasii, dar si turistii… Iar în întreaga lume numără peste 200 de magazine, oh la la!

800 de tipuri de produse propuse de brand, e mult sau putin pentru voi? :)

SAVON DE MARSEILLE

Deja din denumirea brandului intuim că merge vorba mai întâi de toate de veritabilul si inegalabilul săpun de Marsilia. Vorba maestrului savonier Michele, care mai bine de 30 de ani are grijă de fabricarea săpunului de Marsilia: „Un săpun autentic de Marsilia poate fi fabricat după reteta traditională de Marsilia, doar în Marsilia si doar de un marsiliez” :)

În Franta există doar 4 producători cu drepturi de fabricare a săpunului de Marsilia, uniti în Uniunea Producătorilor de săpun de Marsilia. Din motiv că acest săpun se falsifică la scară largă în lume, ei au creat stampila producătorilor de săpun de Marsilia, care trebuie să fie prezentă pe produsul autentic.

Simbolul săpunului de Marsilia este cubul de 300g, însă brandul propune acest săpun sub diferite forme: cub mic de 100g, Savon Grand Mere - săpunul bunicii, fulgii de săpun si chiar blocuri de 17 kg din care se oferă săpun la kg!

La ce e bun? Păi bine, la de toate. Are doar 4 ingrediente în compozitie (72% uleiuri vegetale, sare marină, sodă si apă) si se descurcă de minune la dus, spălat pe mâini, menaj prin casă, spălat animale de companie, spălat vase si… haine! Din fulgii de săpun se creează simplu si usor detergent lichid pentru rufe. Econom, ecologic si eficient.

SAVON DETACHANT

Un derivat al săpunului de Marsilia, care nu lipseste din arsenalul gospodăriilor franceze este săpunull Detachant, nemilos cu petele de orice fel! Fie că sunt pete de grăsime, sos de rosii, vin, cafea sau ceai, ciocolată, ori de iarbă, ruj, sânge, cerneală… si lista poate continua - pas de problème! Printre francezi i s-a dus vorba c-o fi magique! Si mai pui că are compozitie pur vegetală, 100% naturală, e biodegradabil deci prietenos cu mediul în care nimereste, hipoalergen, deci potrivit mai ales pentru hăinutele bebelusilor! 

LESSIVE MAISON - DETERGENT RUFE

Si ce facem după scoaterea petelor încăpătânate? La necesitate, punem hainele în masina de spălat, folosind un detergent lichid care întruneste aceleasi valori: ecologic, hipoalergen si natural. Aici vine în ajutor fie detergentul lichid creat acasă din fulgii de săpun de Marsilia, fie detergentul gata preparat, Lessive Maison!

SAVON NOIR 

Din gama îngrijirea casei si grădinii face parte săpunul negru de Marsilia, care e lichid si deloc negru la culoare :) Are peste 15 utilizări, pentru care va trebui să dedicăm un articol separat :)

Săpunul negru 100% natural este alternativa ecologică si economică la produsele de curătare chimice comerciale.

1. Spală podeaua si gresia

2. Degresează blaturile

3. Curătă si degresează vasele

4. Curătă si lustruieste arama si argintăria

5. Curătă geamurile

6. Curătă si întretine articolele din piele

7. Îndepărtează petele de grăsime de pe haine

8. Curătă si degresează grilele pentru grătar

9. Îndepărtează funinginea din semineu

10. Spală interiorul si exteriorul masinii dvs

11. Curătă si îngrijeste periile si pensulele

12. Îndepărtează petele de vopsea de pe haine

13. Salvează plantele tale de paraziti

14. Spală animalele de companie

15. Înlocuieste un detergent universal!

La recette? 

Pentru spălarea suprafetelor din interior, exterior - turnati 3 litri de apă fierbinte peste 2 linguri de săpun negru lichid de lavandă sau citrice într-o găleată si spălati suprafatele în mod obisnuit.

Pentru îngrijirea arbustilor si florilor:

Amestecati 3 linguri de săpun negru cu 1 litru de apă fierbinte. Pulverizati pe plante.

 

SĂPUNUL DE ALEP

Săpunul care datează din anii 2500 înainte de Hristos. Cel mai vechi săpun din lume, 100% natural, strămosul săpunul de Marsilia! Contine doar ulei de măsline, ulei din seminte de dafin, sare, sodă si apă. Renumit pentru proprietătile sale terapeutice asupra pielii, săpunul o tratează si hidratează în acelasi timp. Procesul de pregătire si uscare a săpunului durează 9 luni, perioadă necesară pentru conturarea proprietătilor sale dermatocosmetice. Maroniu la exterior, odată sectionat, va prezenta în toată splendoarea interiorul său de un verde smarald!

Rutina anti-acnee!

Regula numărul 1 este să-ti asculti pielea. Săpunul de Alep este grozav, dar nu în fiecare zi. Începeti utilizarea lui o dată la două zile, doar seara, finalizând rutina de îngrijire cu o cremă cu lapte de măgăriță, de exemplu. Adaptati ritmul de-a lungul zilelor si rezultatelor primite.

Alegeti săpunul de Alep cu 30% ulei de dafin🌿 Compozitia sa în întregime vegetală nu înfundă porii si proprietătile sale curative reduc si partea inestetică a acneei.

SĂPUNURILE PARFUMATE

Provence-ul si artizanatul merg mână-n mână! 

Peste 80 de arome din Grasse, capitala mondială a parfumului, îmbogătesc săpunurile artizanale parfumate, prezente pe un perete de săpun, în magazinul La Maison du Savon de Marseille în Moldova. Gurmande, citrice, condimentate, florale, lemnoase, cu mesaje dedicate, săpunurile artizanale sunt o adevărată aromaterapie. Odată ajunsi în preajma magazinului, cu sigurantă veti fi ademeniti înăuntru de aromele îmbătătoare. 

Sunt deosebite gratie compozitiei lor exceptionale, fiind îmbogătite cu unt de shea si ulei de argan 100% bio🌿 - ingrediente bogate în antioxidanti, vitaminele A, D, E, F. Atât îi trebuie pielii noastre ca imediat după spălare să rămână catifelată, hidratată si protejată. 

Senzatie de uscăciune? Necesitate de a pune imediat cremă pe mâini? Non. Pas! Uitati de asta!

Si când credeai că nu mai ai ce povesti, zicem doar că procesul de îngrjire începe cu un săpun bun, dar continuă cu produse cosmetice alese cu minutiozitate, citind atent compozitia lor de pe etichete. Cinci game complete de cosmetică de îngrijire sunt prezente la raft, pentru a vă mentine, contura si prelungi frumusetea!

A bientôt!

Veronica Gîdei, La Maison du Savon de Marseille Moldova

PHOTOS BY NADYA GLO


Explorează mai mult